Wat een fantastische dag!

 

Even nabuurten na de generale pronkzitting. “de stichting zoekt nog een derde kandidaat, is dat niks voor jou?”. Het zaadje is gepland en aan het eind van een mooie pronkzitting mezelf als derde kandidaat gepresenteerd.

We gaan er als groep een mooie dag van maken dus zaten we de maandag erop samen. Iedereen fanatiek en vol met goede ideeën, dat maakte de voorbereidingen al prachtig!

 

Na drie erg mooie carnavalsdagen breekt de Burgemètersdeinsdag aan, tijdens het melken ontwaken van de maandagavond en het liedje nog maar eens neuriën.  Afgesproken om mijn campagneteam met de huifkar op te halen om daarna gezamenlijk op de Kollûk te ontbijten. Vervolgens naar Huize Maasland, overheerlijke warme chocomel met slagroom bij voor de bewoners om er een feestje van te maken, maar die hadden al genoeg aan hun advocaatje werd ons verteld. De burgerstrijd tussen Jordy Wagner (Jordy van der Zwaan), Sinterbas (Bas van Casteren) en ik als Superboer met de campagneteams was begonnen.

 

Op naar het Slotje, de dames doken op door de hele zaal en waren druk met het uitdelen van koetjesrepen, buttons en viltjes. Vele mensen die hier kwamen om te zien hoe de drie kandidaten de sterren van de hemel zongen. Ook werden de kinderen hier niet vergeten, in de onmogelijke 2 minuten activiteit hebben de kinderen mij leren dansen. Bas ging aan kop met de stemmen van de kinderen die het verschil maken bij een eventueel gelijkspel.

 

Door naar Herpinia, liedjes zingen wat inmiddels steeds beter gaat en het spel ‘tissues trekken’ werd gespeeld, na een discutabele winst moest er een tweede spel gespeeld worden. Helaas niet gewonnen. De vrouwen konden weer stemmen en daarna door naar Thekes cafe. De strijd zat er gemoedelijk en stevig in tussen de campagneteams. De verleiding om even in de tent wat campagne te voeren en bekende aan de jas te trekken kon dan ook niet worden weerstaan. Al snel gingen we door naar cafe de Brug die speciaal voor deze dag weer even Cafe was. Binnenkort meer…  De feeststemming werd gedurende de dag steeds sterker. Optredens werden uitgebreid met dansjes en uitgebreide op- en afmarsjes.

 

Daarna terug naar Thekes waar we in de zaal tijd hadden om te gaan eten. Nadat iedereen zich heeft opgeladen gingen we nog een keer knallen in de feesttent. Inmiddels had huisDJ Sony voor iedereen een dondersmooi liedje klaar staan om het feestje compleet te maken. De laatste dames die nog konden stemmen probeerden we aan onze kant te krijgen.

 

Om 8 uur ging het stemhok dicht en werden elders de stemmen geteld. Langzaam liep de spanning op tot Prins John van de Kollûk bekend maakte dat de neie Burger ok van de Kollûk kwam. Wat een ontlading op ‘t podium en daarvoor bij m’n campagne team! Nog een keer het liedje zingen en wat een feest was het in de tent!! Historie werd geschreven door de eerste vader en zoon burgermester.

 

Wat een fantastische dag heb ik en wij als groep beleefd!! Dat hebben we te danken en gedaan samen met de andere campagneteams en de mensen die op de locaties aanwezig waren.

Ook mijn complimenten aan de Hofkapel en mensen die bijdragen om van deze historische Herpsedag een feestje te maken!

 

Campagneteam, Jordy, Bas en natuurlijk de stemmers Bedankt!!