Nog geen reacties

Burgemèstersdeinsdag 2017

Eindelijk is het dan zover, sinds 28 februari 21:00 uur mag ik me officieel Burgèmester van het nneland noemen. Wat natuurlijk een geweldige eer is!

Even terug naar wat er allemaal aan vooraf ging:

Half januari zaten Marjan en ik zaten samen op de bank. En we kregen het over de invulling van de carnaval, voor alle dagen hadden we een idee, behalve voor de deinsdag, ik zei: “wat als ik mezelf nu kandidaat stel als nieuwe burgemèster? Dan zijn we in elk geval de gehele dag onder de pannen. En dat vond ze een goed idee. Maar hoe dan, ik ben geen lid van een carnavalsclub en moest het dus op een andere manier aanpakken. Op vrijdag 27 januari hadden we een feest en daar kregen we het over de carnaval, hier liet ik de woorden vallen, wat als we er Deinsdags nu gewoon een lange dag van maken? Ralf, Marijn en Berry hadden maar een half woord nodig, dus Evert gij wordt kandidaat voor het burgemestersverkiezing! Ja, was mijn antwoord. EVERT TRUMP, een parodie op, was geboren.

De eerste drie leden voor het campagneteam waren binnen. Daarna buurman Wouter en Anneke gevraagd. Zelfs Andrew werd er enthousiast van. Zondag 29 januari om 10:00 uur de eerste bijeenkomst gehouden. Er werden wilde plannen gemaakt voor de campagne. Facebookpagina werd aangemaakt, vrienden werden uitgenodigd en het eerste clipje stond erop: Trump met een klein manneke: Jungske, wa wilde gij later worre?” “Burgemèster van Herrupe!” Vanaf dat moment stond de burgemèstercampagne op de kaart. Samen met het geweldige nneland. Ons huis werd het witte huis van Herpen. Diverse mensen gevraagd om dinsdags samen met ons campagne te gaan voeren. En het werd een geweldig campagneteam. Marjan en Anneke zorgden voor de fantastische outfit.

Hans van Erp schreef het fantastische campagnelied; Jij krijgt die lach niet van mij gezicht” En samen met Rene van Rooij werd het lied ingezongen, zodat ik het ‘makkelijk’ kon leren. Bjorn vd Heuvel herschreef de tekst van Freed from desire” (Will Griggs on fire) en Nikenia Martis zong deze tekst geweldig mooi in.

Eindelijk was het dan zover: dinsdag 28 februari 10:15 uur. Mijn collega kandidaten hadden inmiddels ook flink van zich laten horen. Politie Rens met zijn boefjes en Christiaan met een complete renstal Redbull monteurs. Hij had zelfs gedacht aan knappe meiden voor in de Pitline. Daar had Evert Trump natuurlijk nog net een schuin oog voor. De rest moest mij bij de les houden, waaronder beveiligers, vaandelzwaaiers, danseressen en toppertjes .

Bij Huize Maasland mochten we samen met nlander hofkapel 2.0 de bewoners in opperste stemming brengen met het lied: “Het kleine café aan de Haven”. Waarna we ieders onze eigen lied mochten gaan zingen. Alle drie de kandidaten deden hun uiterste best om de stemmen voor hen te winnen.

Daarna vertrokken we met een prachtige Amerikaanse politieauto en 2 partybussen en een grote Amerikaanse school(party)bus naar ‘t Slotje. Hier moesten we de kinderen zoveel mogelijk vermaken en daarna mochten de kinderen stemmen, dit deden ze met grote getalen. En ik was bijzonder trots dat de meeste kinderen voor Evert Trump kozen. Het eerste verschil was gemaakt want als het gelijk zou eindigen in stemmen, zouden de kinderen de doorslag geven.

Daarna naar Zaal Café de Brug, ook hier mochten we ons lied doen en een extra opdracht; geen JA/Nee en geen Uh. Hierbij moest ik beide heren voor laten gaan.

Toen op weg naar zaal Thekes . Er was volop feest in de tent en het was een super gezellige bende daar. Maar Evert had geen tijd, hij mocht weer optreden in het cafe/zaal ook daar was het een drukke bedoeling en het dak ging eraf op de klanken van de Bonlander hofkapel 2.0 en “onze prachtige klanken “. Hier was de verrassing van de organisatie te zien op de tv’s. Volgend jaar zijn de VROUWEN aan de buurt om burgemèster te worden en mogen de mannen hun stem doen gelden.

Toen op weg naar feestlocatie Dassenburcht” bij de Kriekeput. Daar had de organisatie een grote verrassing in petto, namelijk elkaars liedje zingen . Dat was super moeilijk voor goede “zingers zoals wij. Uiteindelijk gaf de geluidmeter aan dat wij het meeste lawaai hadden gemaakt en daarom hier de winnaar waren. Team Kriekenput had het super voor mekaar. Top! Burgemèster Roy had hier nog een kwis georganiseerd met pet op, pet af. Deze

kwis zat goed in elkaar. Top gedaan Roy!

Toen weer op weg naar Thekes. Hier konden de campagneteams direct aansluiten voor het dinerbuffet, een super welkome energieboost. Omstreeks 19:00 uur mochten we het podium weer op, om voor de laatste keer gas te geven. Rens, Christaan en ik brachten de tent in opperste extase. En voor dansado & de feestneger lag het bedje gespreid om het fantastische feestje af te maken SUPER! Echt mooi!

EINDELIJK was het dan zo ver: de Uitreiking was daar, Roy van Thiel mocht zijn spullen inleveren en de weg was vrij voor prins Ontje om de bekendmaking te doen. Helaas voor topper Bônlander Politie Rens werd hij na een prachtige dag beloond met de 3e plaats. Daar stonden we dan Chris Verstappen en ik, Evert Trump. Schouder aan schouder. Prins Ontje ging de winnaar omroepen de nummer 1 was geworden: Eef van Hoogstraten. Daar kwam de ontlading, de grote prijs van Herpen was binnen.

Evert is Burgemèster van Herpen. Christiaan (loco-burgeméster) en ik gaven elkaar een champagnedouche zoals dat hoort in de formule 1, geweldig moment. Hierop kreeg ik de steek met bijbehorende ketting en sleutel en witte slipjas. Hierna heb ik vele felicitaties in ontvangst mogen nemen en Café zalencentrum Thekes benoemd tot Burgemesterresidentie.

Toen op naar de kinderen in ‘t slotje zij zaten met smacht te wachten op de uitslag. Ja, daar was hij dan Evert d’n neie burger. We werden ontvangen met een heuse erehaag van kinderen. Het was super! Samen nog de tante Rita gedanst, een geweldig nummer. Herpen kan TROTS zijn op de stichting Jeugd carnaval want wat hebben die het fantastisch voor mekaar. DE JEUGD HEEFT DE TOEKOMST!

Toen weer terug naar tent waar het tegen het einde van de carnaval aan liep. Prins Ontje greep nog een keer zijn kans voor zijn eigen befaamde carnavalskraker Alouette te zingen.

Daarna naar buiten om Trien in vuur en vlam te zetten. Dit mocht ik samen met mijn vrouw Marjan doen, onder begeleiding van een treurig nummer gespeelt door de Bônlander Hofkapel 2.0 .

Toen deze volledig in vlammen was opgegaan stond er in het café voor iedereen Diny’s Bônnesoep klaar, deze genoot stevig aftrek . De laatste Drankjes werden besteld en hiermee kwam een einde aan het carnaval

EEN DROOM KWAM UIT : EVERT IS DE NIEUWE BURGERMESTER VAN HET BÔNNELAND

Hopelijk kunnen we er samen een fantastisch jaar van maken

WE MAKE HERPEN GREAT AGAIN

Plaats een reactie

U moet bedragen ploeterde in om een reactie te plaatsen .