Nog geen reacties

Burgemèstersdeinsdag 2015

2015_ART-Burger-01We hadden wel gedacht dat dit een mooie dag zou worden. Dat kan ook bijna niet anders wanneer kandidaten met reeds een jaar ervaring campagne laat voeren. En ja hoor ze gingen er alle vier direct vol tegenaan. Ze waren zeer aan elkaar gewaagd en deden niet voor elkaar onder. Wel een beetje de zenuwen ondanks je toch al een keer eerder hebt mee gedaan.

In het bejaardenhuis was de stemming er al gelijk in. John mocht daar beginnen, als bergbeklimmer. Geniaal gevonden gezien zijn medekandidaten allemaal van den berg als achternaam dragen. De berg was voor hem niet te hoog en klom zo naar de top!!! Als bergbeklimmer ging hij vur goud, en er is geen berg die hem tegenhoud! Dit was zijn leus en hij heeft ook de hele dag laten zien dat niemand hem tegen kon houden.

Mart van den Berg uit de raad ging als een speer. Turbo mart. Hij zei “stem op de beste kandidaat, turbo mart van de raad” en zong zijn tekst op het liedje van “sweet caroline”. De zaal zong uit volle borst “mop mop mop” mee!!

Frans jan van den Berg had een geweldig mooie solo op zijn trompet uit zijn hoofd geleerd. Keer op keer werd deze ten gehore gebracht. Die hele zaal ging voor hem op de hurken, stond op en idereen sprong gelijk de lucht in. “Het wordt pas echt briljant met franus de BBQ gigant” waren zijn woorden.

En daar was natuurlijk nog de kleine mop: Martijn van den Berg. Hij en zijn motorbende hadden het ook dik voor elkaar. Hij kwam zelfs met een heuse trike (zo’n motor mè drie wielen) aan rijden. Martijn riep “Dames wilde een jaar zonder ellende stem dan op de mop en zijn motorbende”. Het was zeer zeker duidelijk dat deze motorbende volledig achter hem stond.

De schaafloepers hadden dit jaar twee kandidaten uit hun club, iedereen was natuurlijk benieuwd hoe ze dat gingen oplossen met die campagne teams. Daar hadden zij een super idee voor. Het campagne team bestond uit allemaal conchita’s, (die vrouw met die baart) Ook wel bekend als Conchita Wurst. De spreuk luid “Wie er dit jaar dun burger wordt, dat interesseert ons geen worst! Als het maar geen mopke wordt”

Ook de Raad stond voor een kleine uitdaging. Normaal dragen zij zorg voor het stemhok en kijken toe hoe er door de dames wordt gestemd. Gelukkig was cv Niet Te Houwe meer dan bereid deze rol te vervullen. Zij hebben immers al een dagje als Raad van 11 opgetreden vorig jaar.

Op naar het slotje waar eerst de kinderen mochten stemmen. Franus deelde hier kleine kinder hamburgers uit! Die gingen er wel in. Hier was duidelijk dat de twee mannen uit de schaafloepers een streepje voor hadden. De mopjes moesten een inhaalrace beginnen en er nog meer voor gaan.

Dat deden ze ook: Met de partybus op naar de brug waar de schaafloepers, tegen een vrijwillige bijdrage, een heerlijk broodje worst uit deelden. Deze bijdrage ging volledig naar het jeugdcarnaval! Zeer zeker een mooi gebaar.

Wat gaat een dag als deze toch snel voorbij. Na de Brug volgt zaal Thekes, worden op de kiosk de groepsfoto’s gemaakt om vervolgens met de partybus naar de kriekeput te vertrekken. Het was goed om te zien dat de bus weer overvol zat met mensen.

De eindhalte is zoal alle jaren de feesttent. Hier moesten de laatste charmes in de strijd worden gegooid. Het dak ging er af, voor ons gevoel was deze dag nog nooit zo spannend geweest. Wie zal de neie burger worden. Tijdens het tellen van de stemmen was er grote stilte, iedereen was zeer geconcentreerd aan het tellen. Wie o wie?

Op naar de bekendmaking en een spannende onthulling! Burger Rob deed zijn laatste woordje en nam afscheid. Hij moest even zijn Trom neerzetten en de kleding weer inleveren. Hierna nam prins Wilbert en Astrid het woord over.

John Voet en Mart van den Berg moesten als eerste het podium verlaten. Frans-Jan van den Berg, en Martijn van den Berg bleven staan. Het verlossende woord kwam eruit… De neie burger van 2015 is geworden: Martijn en zijn motorbende!!

Wij wensen Martijn heel veel plezier toe en succes in zijn 2e ambt. Frans jan van den Berg is de Loco Burgemèster geworden. Al denk hij zelf dat dit niet nodig zal zijn! Burger martijn mocht nog even de winnende (volle) strippenkaart trekken. Deze prijs ging naar Gerda van der Linden.

Deze geweldig mooie dag sloten wij vervolgens af in het slotje en in de tent. Daarna stak Martijn de Trien in brand en kijken wij terug kijken op een geweldig mooie dag in dit jubileumjaar. Herpen bedankt!

Vele carnavalsgroeten van de commissie Burgemèstersdeinsdag!!

 

Ps.

Wil jij je opgeven voor volgend jaar, en ook zo’n geweldige dag beleven? Meld je aan bij Nikki Siebers!

 


2015_SLIDE-01


 

Plaats een reactie

U moet bedragen ploeterde in om een reactie te plaatsen .