Nog geen reacties

Burgemèstersbal

Het 55 jarig bestaan van stichting Carnaval Herpen hebben we geopend met het Burgemèstersbal. 18 oud burgemèsters gingen strijden om op nieuw kandidaat te zijn. Daar ging enige voorbereiding aan vooraf. Soms is met carnaval het nog wel even improviseren maar deze avond moest staan als een huis. Alle kandidaten duiken in hun fotoalbum en archief om de teksten weer voor de dag te halen.

Dit haalde uiteraard erg veel leuke herinneringen op. Wat mooi is het dan om al die nummers te gaan verzamelen en uiteindelijk zo’n gevarieerd aanbod aan muziek neer te zetten. Alle kandidaten kregen hun nummer opgenomen op mp3 en konden zo weer aan de slag.

De oefen ochtenden bij de kapel waren dan ook druk bezocht en zorgde voor gezonde spanning. Ja dat doe je niet zomaar om dan toch voor een handje vol mensen door een microfoon te zingen. Maar we hebben respect voor de manier waarop alle kandidaten zich er door heen hebben geslagen!

Eindelijk was het dan zover . De tent stroomde mooi vol en de hofkapel test nog even het geluid. Het feest kan beginnen! Wat moet je zeggen van zo’n avond vol herinneringen en doorzettingsvermogen van iedereen. Ton de Looijer trapte af en de stemming zat er meteen prima in. Het liep op rolletjes, mede door de presentatie in handen van Rob van den Berg en Astrid Toonen. Zij hielden het programma strak in de hand.

Mooi om die campagne teams die nog een keer hun dansje te zien doen. Ook de slogans van toen kwamen allemaal weer voorbij. Tonnie van Berkel liet alle patatzakken nog een keer knallen. Er werd er nog even stil gestaan bij oud burgemèster Bert van der Linden door middel van een mooi woordje en de foto boven op het gemeentehuisje.

Bert van der Linden heeft zeker veel betekend voor het Hèrpse carnaval, het was dan ook mooi om daar nog even bij stil te staan. Daarna zat de stemming er meteen weer in en zong iedereen uit volle borst mee met de verschillende campagneliederen.

Nadat alle kandidaten hun liedje gezongen hadden en geprobeerd om eigen wijze de stemmen van de vrouwen weer voor zich te winnen was het tijd om te gaan stemmen. Voor deze avond was nog een extra stemlokaal gemaakt. Dus aan beide kanten van de tent kon worden gestemd, dit werd dan ook vollop gedaan.

De 4 beste kandidaten, dus met de meeste stemmen mogen op carnavalsdeinsdag 2015 opnieuw een campagne in elkaar zetten om zo nog een keer kans te maken op die mooie titel : “Burgemèster van Herrupe”.

De 4 winnaars die avond waren: Mart van den Berg, Martijn van den Berg, Frans-jan van den Berg & John Voet. Wij wensen hen alle succes en bovenal veel plezier toe met hun campagnes voor 2015.
Wij willen iedereen die aan deze avond heeft meegewerkt enorm bedanken voor deze geweldig geslaagde avond. Wij kunnen terug kijken op een avond met heel veel herinneringen. Het was mooi!!

Commissie Burgemèstersdeinsdag

2014_ART-Burgerb-032014_ART-Burgerb-042015_ART-Burgerb-052014_ART-Burgerb-02

 

Plaats een reactie

U moet bedragen ploeterde in om een reactie te plaatsen .