Nog geen reacties

Burgemèster Timo

Hoppakee, de fik erin!

 

Het einde van een prachtig mooie dag werd afgesloten met de eerste officiële taak als Burgemester van Herpen, onze Trien de Snijbôn aansteken. Hier ging heel wat aan vooraf.

 

Ik neem jullie graag mee naar de burgemestersdag van 2020, voor mij één van de mooiste dagen uit mijn carnavalsgeschiedenis. Na een aantal biertjes en wat aanmoedigingen was het officieel, ik werd burgemesterskandidaat, stond er nog niet zo om te springen, maar vooruit, gaan met die banaan. Onderwerp bedenken, liedje schrijven, kleren regelen en foto’s maken, het ging allemaal als een trein, door het enthousiasme van mijn trouwe cluppie CV Lek Me Vesje. Een aantal jaar hiervoor hadden we meegedaan aan de burgemestersdag, om Rik van Sonsbeek een gooi te laten doen naar de burgemesterssteek, helaas niet gelukt, maar iedereen van de groep geniet nog met volle teugen van die mooie dag na.

Oftewel, de hele groep had er zin in en het enthousiasme spatte ervan af. Op de dinsdagmorgen begon het al vroeg met een stevig ontbijt en het make-uppen van alle paarse gospels. Nadat ik toch maar een zenuwplasje gedaan had, konden we met het bonte gezelschap richting het bejaardenhuis. Daar ontmoetten we mijn medekandidaat Glenn! Ook hij had een bont gezelschap meegebracht en de spanning voor het zingen steeg. Na samen het openingslied gezongen te hebben en beide voor het eerst het campagnelied uit volle borst te hebben gezongen, was de kop eraf.

Door naar ‘t Slotje, waar de kinderen hun stem mochten laten gelden. Het was overduidelijk, Glenn had hier de meeste stemmen, ach ja dacht ik (en dat was ook vanaf het begin af aan de insteek), het meedoen is belangrijker dan winnen, als we maar schik hebben en dat hadden we zeker! Naast het campagneteam was er ook een waar supportersteam opgericht, sjaaltjes met ‘Timo Neije Burger!’, kruizen en mensen die mee stemmen sprokkelden voor de overwinning, fantastisch!

Bij de Brug begonnen we er echt lekker in te raken, de tekst ging soepeler, de keeltjes waren gesmeerd en confettikanonnen kwamen uit de kast. Ondertussen werd er flink gestemd, maar ja, op wie? Dat is de grote vraag. Wel weet ik één ding zeker, dat ik tijdens de stop in de zaal bij Thekes veel stemmen heb gekregen. De meiden van de groep kwamen af en aan rennen met meiden die op mij MOESTEN stemmen. Wat een enthousiasme, heerlijk! Ook een bijzondere stem kreeg ik bij boer Bens, vanuit het kamp van Glenn….

Maar goed, de spanning steeg, dat was zeker, een hapje eten zou goed doen, voordat het zingen in de tent zou plaatsvinden. Poehpoeh, wat was ik zenuwachtig voor dat moment. Zoals ik eerder vertelde, was de insteek voornamelijk schik maken, maar als je de hele dag zo bezig bent en je iedereen zo enthousiast mee ziet doen en jou aanmoedigt, dan kun je niet anders dan 1000% willen winnen. En daar ging ie, uit volle borst, met een flinke lading energie het campagnelied zingen. Het mooie was dat we een soort van 2e campagnelied hadden ontwikkeld gedurende de dag. Niet alleen het liedje van Rene Karst, ‘Stem op deze heer, deze heer, stem Timo de Veer, nanannanananana’ klonk door de tent, ook een wat ‘ruiger’ liedje ‘Our Church’ galmde door de tent.

En dan wachten, het moment waarop de druk er eigenlijk een beetje vanaf gaat, je kunt er niks meer aan veranderen, we hebben met z’n allen ons best gedaan, nu wachten op de uitslag….

En dan uiteindelijk is daar de uitslag, de woorden van prins Bjorn weet ik nog zo goed:

De nieuwe burger van Herpen is…..   Timo de Veer!!

Een groot feest en een prachtige bekroning van een hele mooie carnavalsdinsdag. Na deze bekendmaking met het hele gevolg naar ‘t Slotje, waar dezelfde kinderen van ‘s morgens het toch wel goed vonden dat ik Burgemester was geworden, gelukkig.

Hierna was helaas de taak aan mij om de carnaval van 2020 te beëindigen, door het aansteken van Trien. Daarmee kwam een einde aan een prachtige dag, waarin ik enorm genoten heb, samen met de mensen om mij heen, mijn medekandidaat Glenn met zijn gevolg, mijn campagneteam, mijn supportersteam, alle mensen die de hele dag mee zijn gegaan met de verkiezing en natuurlijk alle vrouwen die op mij gestemd hebben!

Nogmaals Bedankt!!

Plaats een reactie

U moet bedragen ploeterde in om een reactie te plaatsen .