Nog geen reacties

Burgemèster Rob

3 jaar na mijn aanmelding als burgemesterkandidaat was het dan eindelijk zover. Na weken van voorbereiding om het op te nemen tegen Bas Siebers kwam er op zondagavond nog een kandidaat bij. Niels Gremmen had zich op zondag nog laten overtuigen om mee te doen, super! Dit zorgde ervoor dat we met 3 grote, fanatieke campagneteams op pad gingen.

We hebben met ons campagneteam de burgemestersdeinsdag afgetrapt met een gezamenlijk ontbijt en vertrokken daarna met z’n allen naar zorgcentrum Maasland. Vroeg in de ochtend moesten velen nog even op gang komen. Veel tijd om in de stemming te komen was er niet want ik mocht meteen als eerste mijn campagnelied zingen. De gele hoedjes werden verspreid in het publiek en de burgerstrijd ging van start.

Nadat de bewoners van zorgcentrum Maasland hadden gestemd zijn we naar het slotje vertrokken waar de kinderen hun stem mochten uitbrengen. Vol enthousiasme deden zij mee met de campagneliederen en activiteiten. Toen de stemmen waren geteld en Niels bij de jeugd had gewonnen zijn we met de bus vertrokken naar de geheime locatie: Herpinia. In jaren is het niet zo druk geweest in het clubhuis. Stichting Carnaval had een levende bingo georganiseerd maar deze was nauwelijks uit te voeren omdat iedereen hutjemutje tegen elkaar aan stond gedrukt.

Hierop volgend gingen we naar Thekes, naar het café. Enkele leden van C.V. Ketel gingen volop campagne voeren en kwamen vanuit de tent met een polonaise stemmers naar het stemhokje. Het werd daar zo druk dat de stichting het stemhok noodgedwongen moest sluiten. De campagne moest namelijk snel door naar de volgende locatie: Café de Brug. Hier werden we na het zingen van de campagneliederen opgeschrikt door iets heftigs. Een lid van de hofkapel werd onwel en moest gereanimeerd worden. Dit was een grote domper op de feestvreugde en iedereen was zichtbaar ontdaan.

Wij zijn met het campagneteam bij ons thuis iets gaan eten en konden allemaal even ons verhaal kwijt. In samenspraak met de stichting, de hofkapel en alle kandidaten werd besloten om geen campagne meer te gaan voeren en de stemmen te gaan tellen. Gelukkig kwam er vrij snel goed nieuws dat de situatie stabiel was.

We zijn daarna met z’n allen naar de tent gegaan en moesten er weer een beetje in komen. Gelukkig kwamen Pap en Pudding en zij kregen zoals altijd de feeststemming er weer helemaal in. Vrij kort daarna volgde de bekendmaking en begon de spanning te stijgen. Ik had totaal niet verwacht dat ik als winnaar uit de strijd zou komen. De ontlading bij het campagneteam was enorm en de tent stond op z’n kop. Het was een grandioze ervaring waar we als vriendengroep nog lang met een lach op terug zullen kijken.

Ik dank mijn campagneteam C.V. Ketel en de volgers voor hun fanatisme en steun tijdens de dag. Ook wil ik natuurlijk alle dames die gestemd hebben bedanken, we gaan er een mooi jaar van maken!

Tenslotte wil ik graag een groot compliment maken naar Stichting Carnaval, de Hofkapel en natuurlijk Bas en Niels voor het mede mogelijk maken van deze dag. Het zou mooi zijn als er volgend jaar weer 3 of misschien zelfs 4 fanatieke kandidaten meedoen zodat deze mooie Herpse traditie in stand blijft!

 

Plaats een reactie

U moet bedragen ploeterde in om een reactie te plaatsen .