Nog geen reacties

41e Pronkzitting

Stipt om 20.00 uur opende voorzitter Kim Gijsbers van Stichting Carnaval Herpen de 41ste Pronkzitting. Direct viel het vernieuwde uiterlijk van het decor op. Daar waar jaren 2 zwanen links en rechts van het podium geprijkt hadden, waren nu 2 prachtige banners met zwanen verwerkt en uitgelicht in het decor. Dit gaf een strak, fris en hernieuwd uiterlijk. Prins Berrie I werd uitgenodigd op het podium samen met zijn gevolg. Na het voorstellen van de raad, adjudanten en pages was het dit jaar voor de 1e keer de eer aan Roy van Thiel om het openingslied te zingen.

Dit jaar werd de onthulling van de presentatie verzorgt door de debuterende carnavalsvereniging CV Lek me vestje. In café Thekes werd via Tinder gezocht naar een geschikte kandidaat voor de presentatie. Het stuk werd met enthousiasme ontvangen door het publiek en na zo’n 10 minuten kwam de presentatrice van dit weekend uit de coulissen naar voren. Laura van Boekel, dochter van Wiechert en Sabbi van Boekel mocht dit weekend alle stukken aan- en afkondigen. Dit deed ze met verve.

De huppelbontjes garde waren 4 enthousiaste meiden die in hun zilver met blauwe pakjes hun dans ten tonele brachten.

VC Ut kumt ‘r On had in de quiz weer vele opmerkingen, filmpjes en quotes over de Herpse ondernemers of bevolking. Ook hadden ze een medley gemaakt op de nieuwste clip van de 4 viltjes waarin NIX18 goed benadrukt werd.

Vervolgens was het tijd voor de huppelbontjes Show. In een 10 minuten durende dans wisten zij het publiek voor zich te winnen.

Sabbi van Boekel was dit jaar in de huid gekropen van Desi. Zij wilde zich kandidaat stellen voor de komende burgemèstersdag in Herpen. Alle mogelijke vrouwelijke kandidaten liet zij ver achter zich. De act werd aangevuld met korte, krachtige, woord-vlugge liedjes. De zaal liet zijn waardering hiervoor duidelijk merken.

De Raad van Elf zong vanuit Grillroom Herpen over alle hobby’s van Prins Berrie I. Vooral de rap-act van Glenn Oosterwerf leverde een groot applaus op.

De Pronkbôn was dit jaar voor Rieky van Casteren die zich al jaren inzet op veler gebied. Samen met haar man Nico werd ze uitgenodigd op het podium. Zelf zei ze over de uitreiking: ‘Er doen heel veel mensen iets, en ik ben blij dat ik daar ook een bietje aan kan bijdragen.’

Dit weekend was het ook de beurt aan nog een debuterende act. Het geheim duo, Anne Evers en Linda van Orsouw. Zij waren op Sightseeing in Herpen. Dat het een wilde Sightseeing was, was op allerlei gebied snel te merken.

De Schaafloepers waren dit jaar allemaal aan de ‘kuttelschijt’ door de Q-Koorts in Herpen. In de wachtruimte van de dokterspraktijk Herpen hadden zij zich weer in enkele Herpse bewoners verplaatst en dit werd weer uitstekend neergezet.

De oud Prinsen kregen dit jaar de zaal compleet van de stoel met hun carnavalshit ‘1x per Joar!’ Wat een feest!! Natuurlijk zette zij daarnaast weer iemand in het zonnetje. Dit jaar waren de 24 rozen voor Liset Arts.

De hofkapel 2.0 werd aangevuld met een nieuw foemperinneke, zodat Wilbert Kuijken, alias Pauke de Postbode, Herpen weer op de hak kon nemen. De Hofkapel ondersteunde zijn woorden met diverse nummers. Het lied ‘Leef’ van André Hazes voerde hierbij de boventoon!

Ut ken nie Gekker maakte ook dankbaar gebruik van het onderwerp ‘Grillroom’. Mustafa en Fatima ontvingen in hun grillroom allerlei Herpenaren. Hierbij werd het publiek  prettig vermaakt.

Burger Eef sloot met een reuze perkamentrol de pronkzitting op zaterdagavond af.

Op zondag werd het programma nog aangevuld met optredens van het HERPS BlOK. De zingende glazenwasser René Fortgens zong een vrolijke medley van allerlei carnavalshits en zijn nieuwe nummer: ‘1 liter liefde en 1 meter bier’. Peter Uijen zette het feest  samen met zijn dochters voort en zong onder andere zijn nieuwste hit: ‘Ik ben niet te min!’ Als afsluiter van het Herps Blok waren de 4 Viltjes aan de beurt. De zaal zette de polonaise in en op de klanken van hun nummer ‘Oh wat een mooie blonde!’ werd het een gezellige boel.

Het lied ‘Carnaval vierde noit alleen’ werd samen met alle artiesten en vrijwilligers gezongen onder leiding van Marcel van Brakel en Geert School.

Commissie Pronkzitting kan weer terugkijken op een geslaagd, gezellig en lachwekkend weekend.

Artiesten en alle andere vrijwilligers bedankt, zonder jullie zouden we het niet kunnen!

Tot volgend jaar!

 

Namens Commissie Pronkzitting,

Ellen Veld

FOTO

Plaats een reactie

U moet bedragen ploeterde in om een reactie te plaatsen .