Nog geen reacties

38e Pronkzitting

2015_ART-Pronkzitting-03De 38ste Pronkzitting was dit jaar ‘Dik veur mekoar’, zoals de spreuk van Stichting Carnaval ook al liet horen. Prins Wilbert I kon vanaf het podium van de Raad van Elf alle optredens goed zien. Zich zorgen maken over de Hofkapel hoefde hij ook niet, want Rob van de Berg had officieel gesolliciteerd voor vervanging van Prins Wilbert I en sloeg de grote trom met verve. De Pronkzitting startte zoals gewoonlijk weer klokslag 20.00 uur en na ‘Hos nou mar An’ kwam er een zeer divers programma voorbij.

De onthulling van de presentatie was dit jaar in handen van c.v. Nie te Houwe. In een prachtig, vol spanning opgebouwd filmpje kon het publiek via de beamer aanschouwen hoe James Bond op zoek ging naar de presentatrice. Via diverse locaties werd er gespeurd naar deze mysterieuze persoon. Uiteindelijk stapte Malou Franken het podium op. Malou had geen enkele moeite de Pronkzitting aan elkaar te praten en nam dan ook de tijd om met de artiesten te babbelen.

Onze huppelbôntjes waren ook dit jaar weer van de partij en vol enthousiasme lieten zij de verschillende garde- en showdansen zien. Hun trainster Suzanne Lieberwirth stak haar trots vanaf de zijlijn niet onder stoelen of banken. En terecht, al 10 jaar werken de huppelbôntjes keihard aan hun repertoire.

2015_ART-Pronkzitting-04Opvallend was de verschijning van 10 fluoriserende kraanvogels die op veel Herps- gerelateerde liedjes een strakke dans vanonder de blacklights lieten zien. Het was duidelijk dat er flink gerepeteerd was. Strak en met precisie werd de uitvoering gegeven, wat het dan ook tot een van de hoogtepunten van de avond maakte.

Een waardig debuut was er weggelegd voor v.c. Ut kumt ‘r on. Deze vriendenclub speelde DE QUIZ, bekend van t.v. Bij deze quiz was Prins Wilbert de gast van de avond. Diverse Hèrpse onderwerpen werden aangesneden tot genoegdoening van het publiek.

Daarnaast werd er een sfeer verhogend lied ten gehore gebracht, wat de maken had met de verwoestende brand in Ravenstein, waardoor Ravenstein bij kaarslicht geen doorgang kon vinden. Het publiek haakte in en zong mee op de klanken van Brabant van Guus Meeuwis. Uit volle borst werd er gezongen:

En ik loop hier maar rond, in een donkere stad, Over honderden keien, heb het hier wel gehad. Uit het durrepke Herpen krijg ik een bericht, Hier bende alt welkom, hier brand nog licht.

2015_ART-Pronkzitting-05De Raad van Elf stapte dit jaar uit het gebruikelijke repertoire van alleen het vertolken van liedjes en lieten naast zang ook een ritmische klompendans en een slagwerkstuk op containers zien. Aan elkaar gepraat door de straatvegers Bart & Mart.

De Club van Oud Prinsen eerde dit jaar Pastoor Driever met de 24 rozen en kruidenbitter. Pastoor Driever, te zien op de beamer, begreep niet waar hij het aan verdiend had. Hij hield de kruidenbitter omhoog en zei: Elke avond een klein glaasje helpt om gezond te blijven.

De Prônkbôn werd dit jaar door Stichting Carnaval uitgereikt aan Ad Ceelen voor zijn diensten in Herpen.

De Hofkapel bleef dit jaar een keer op de vaste plek zitten en met een komische film waarin vele Hèrpse personen te zien waren gingen zij op zoek naar de juiste Prins van het Bônneland. Hilariteit ten top in de zaal zodra er weer nieuwe Hèrpse mensen te zien en horen waren in het filmpje.

De Schaafloepers deden het dit jaar eens een keer anders dan anders. Dit jaar reikten zij diverse Gouden Zwaantjes uit aan genomineerden uit Herpen in diverse categorieën. De betreffende winnaar kwam het podium op om het Gouden Zwaantje in ontvangst te nemen. De winnaars werden gespeeld door natuurlijk de Schaafloepers zelf. En ook dit jaar waren zij weer sterk in het juist nadoen van deze Hèrpse winnaars.

2015_ART-Pronkzitting-06Met de juiste bewegingen, mimiek en woorden maakten de Schaafloepers het stuk weer tot een perfect compleet plaatje.

Patrick Princen sierde dit jaar weer de Pronkzitting. Hij was in de huid gekropen van vrijgezelle Willy. Vanuit de buut-ton vertelde hij over zijn leven. Zijn moeder, Onzen Harry en de vriendin van Harry: Hole-in waren vooral onderwerp van diverse komische grappen en grollen.

Het Ken nie Gekker was dit jaar neergestreken in Café Thékes. Martijn de Mop was in de huid gekropen van Corke van de Wielen en met zijn getier sprak hij met de cafébezoekers die even een glaasje bij Sylvia aan de bar kwamen drinken. Ken nie Gekker kon rekenen op een enthousiast betrokken publiek door het op de juiste wijze neerzetten van de Hèrpse gasten.

De 4 viltjes zette rond 1 uur ’s nachts de zaal nog volledig op zijn kop. Met hun nieuwste nummer ‘Een is geen!’ wisten zei de polonaise in te zetten.

Burger, Rob van den Berg, kwam daarna achter zijn grote trom vandaag en streek in de buut-ton neer. Hij vertelde over zijn jaar als burger en hier en daar ook door ludieke en soms pittige uitspraken te doen. Hij sloot nog af met zijn campagnelied samen met zijn Rubberen Robbie dansers.

2015_ART-Pronkzitting-01Rond de klok van half 2 werd de finale ingezet en deinden de artiesten, alle betrokkenen van de 38ste pronkzitting en het publiek nog mee op ‘Carnaval vierde noit alleen’.

Commissie Pronkzitting is trots op het geweldige aanbod en de uitvoering van alle artiesten. Wij zeggen: volgend jaar weer!

Iedereen bedankt voor zijn/haar bijdrage,

Namens de commissie Pronkzitting
Ellen, Erwin, Han, Martino, René, Suzan

Plaats een reactie

U moet bedragen ploeterde in om een reactie te plaatsen .