Nog geen reacties

Zaterdagavond

2015_ART-Zaterdagavond-0217:15u gaat de bel, prins Wilbert doet zijn voordeur open. Stichting, Raad, Jeugdprins en gevolg, Hofkapel & familie staan allemaal voor zijn deur. Carnaval 2015 staat op het punt te beginnen, met zijn allen lopen we onder muzikale begeleiding van de hofkapel richting de kerk voor de Heilige Mis. Niet zo maar een, een heuse carnavalsmis. Het is de Prins die invulling geeft aan het kerkboekje voor deze mis. Ook de Pastoor heeft ieder jaar weer een verrassend leuk woordje voorbereid welke de lachspieren goed aan het werk zet.

Na de heilige mis is het tijd om de Trien te gaan onthullen. Dit jaar geplakt en geschilderd door de Raad van 11. Het onthullen van de Trien was dit jaar aan de Huppelbontjes. Zij hadden hiervoor nog snel een korte dans ingestudeerd, voorzitter Sanne Langeveld deed daarbij een woordje. Volgend jaar is het aan de Bende van Ellende om Trien te onthullen. Nadat iedereen Trien eventjes heeft bewonderd en zij weer op de feesttent neerkijkt, trekt de stoet naar ’t Slotje.

In ’t Slotje zal Jeugdprins Renzo samen met Prinses Sanne het carnaval openen waarna er kan worden gehost. Het was al gezellig druk bij aankomt, en snel stroomt de zaal vol. De jeugd zal hier 4 dagen carnaval gaan vieren onder leiding van de nieuwe jeugdcommissie. Hun frisse inbreng belooft een gevarieerd programma de komende dagen. Alle volwasssen gaan vervolgens door naar de Feesttent bij Thekes.

Live muziek van ‘Random’, een volle tent, en heel veel verschillende kostuums. Mooi om te zien hoe iedereen ieder jaar weer zijn best doet om origineel voor de dag te komen. Prins Wilbert krijgt de sleutel overhandigt van Burgemèster Rob, leest zijn proclamatie voor, en het feestgedruis barst los. Vervolgens aan hem de moeilijke taak om de moîst verkléde bôn te zoeken. Om klokslag 12:00u volgt de bekendmaking. De eer gaat dit jaar naar Bart van Lith, vele uren heeft hij geknutseld aan zijn creatie. Als heuse ‘transformer’ baande hij zijn weg door de tent, tot ieders plezier.

Na het sluiten van de tent ging het feest nog tot in de kleine uurtjes door in het café

 

Plaats een reactie

U moet bedragen ploeterde in om een reactie te plaatsen .