Nog geen reacties

Burgemèster 2014

2014_ART-Burger-02Als ik dit stukje zit te schrijven is het dinsdag 11 maart 1014, exact 1 week na de Burgemèstersdeinsdag.

Hoe is het allemaal begonnen. Op de pronkzitting zaterdags stond er een grote bus bij het Slotje met de tekst ”Wie daagt mij uit” ik dacht nou nou dat zal niet meevallen want die Roy Donders van Aalst heeft zich al goed voorbereid dat was wel duidelijk. Maar goed, de pronkzitting was al in volle gang en alles liep op rolletjes.

Na de pronkzitting werd er in het slotje aan de bar nog wat nagepraat je kent het wel, en opeens als 3 duiveltjes uit een doosje kwamen daar 3 dames op me af (Swaas, Miranda en Janneke, met het idee dat ik me maar eens op moest geven als kandidaat voor het Burgemèsterschap. Ik dacht jullie kunnen de pot op, daar ga ik niet aan beginnen.

Maaaar het bleef maar in mun kupke zitten, ik dacht laat ik eens wat informatie verzamelen, en wat denk je daar kwam het vierde duiveltje aan De Franus en alsof hij gedachte kon lezen zei die, Ome Robbie as ge kandidaat wordt staan de Schaafloepers achter jou, en die 3 andere duiveltjes deden ook hun werk: De dames van de Raad zagen het ook wel zitten, zeiden ze, evenals de vier viltjes (wel ons liedje pakken HÈ). Ik dacht dat zit wel SNOR, de Platloepers Ja dat komt goed.

De avond zat erop en wij, ons Jetje en ik strompelde op huis on, na een korte nacht zaten we samen aan een ontbijtworstenbroodje, en tegen beter weten in vroeg ik langs neus en lippen dur, wa zodde er van zegge as ik is burgemèsterskandidaat werd. Nou dat viel niet in goede aarde, neeeee we zaten er toch aan te denken om een paar dagen met carnaval weg te gaan, ja des woar ok zei ik.

Zo rond 12.00 uur was ik alweer in het Slotje voor de Zondag Pronkzitting, en op een goei moment vroeg ik aan René de Leeuw, wanneer bestaat Stichting Carnaval eigenlijk 55 jaar en wat gaat er dan allemaal gebeuren??

Ik dacht, tog moi es ge Burgemester bent in zo’n belangrijk joar. Al met al kwamen er steeds meer redenen bij om mijn vrouw op een gruwelijke manier vur de gek te houwe.

Ook de zondag pronkzitting liep op rolletjes en aan het einde hiervan kwamen alle artieste en andere vrijwilligers op het podium voor de grote finale, ik begon al te trillen en wat ik verwachte gebeurde, Leon Megens de voorzitter vroeg door de microfoon of er nog nieuwe kandidaten waren voor de bewuste dinsdag, ik dacht nou moet het gebeuren als ik me nou opgeef op het podium kan ik niet meer terug.

Sánderdaags zaten er al 23 dames bij ons en binnen de kortste keren werden er beslissingen genomen, knopen door gehakt, spullen besteld, een liedje gecoverd en noem maar op. Ja Campage team BEDANKT

Enne ja ons Jetje vond het toch wel een super idee, ze word bij de plus aan gesproken als vrouw van dun Burgemèster. Maar ik heb alles te danken aan de vrouwen uit Herpen en Koolwijk die op mijn gestemd hebben. Ik maak er een moi joar van!

Plaats een reactie

U moet bedragen ploeterde in om een reactie te plaatsen .