Nog geen reacties

Grandioze Pronkzitting in ’t Bônneland

Dat de 39ste Pronkzitting een groot succes mag zijn moge duidelijk zijn geworden door de vele lovende reacties van publiek en artiesten. In het dorp zijn er nog dagen positieve geluiden te horen geweest.

Al ruim voordat de Pronkzitting van start ging was er een heus securityteam dat met een detectiepoortje en fouilleren diverse verdachte voorwerpen in beslag nam om er verzekerd van te zijn dat de Pronkzitting veilig kon verlopen.

Kim Gijsbers opende rond de klok van 20.00 uur de Pronkzitting waarna Prins Leon de bijna geheel vernieuwde raad kon voorstellen.

KS-2016-01-16-Pronkzitting-156Na het zingen van ‘Hos nou mar an’ was het tijd om de presentatrice van de avond te onthullen. Dit jaar namen Gerdwin en Nikki Meijers dit voor hun rekening. Ze waren in de huid gekropen van Dr. Oetker en zuster Mona. De plastisch chirurg en zijn lieftallige assistente maakten er tijdens de operatie van een patiënt een behoorlijk potje van waarna ze tot de conclusie kwamen dat ze nu hun baan wel zouden verliezen. Zuster Mona bedacht dat ze wel de Pronkzitting in Herpen kon presenteren. Daar stak de echte presentatrice echter een stokje voor en parmantig stapte Anne Evers het podium op. De confettikanonnen knalden en met ‘Oh, wat ben je mooi’ werd Anne toegezongen door het publiek.

De Jumping Beans Garde bestaande uit 8 lenige meiden betraden daarna het podium.

KS-2016-01-16-Pronkzitting-164Op het moment dat Anne de volgende act wilde aankondigen ging er een alarm af en het securityteam, nu herkenbaar als Sabbi van Boekel, Kim Suppers en Janneke van Aar, werd meteen zenuwachtig en liep gillend en rusteloos door de zaal om de mensen vooral maar tot rust te manen. Na diverse zoekingen in de zaal vonden ze een verdacht pakketje bij carnavalsvereniging De Schaefloepers. Wat bleek? Bram van Dongen had Brabants-lekkerste-worstenbroodje meegenomen. De security bracht daarna uitgebreid verslag van alle ingenomen voorwerpen waarbij menig Herpenaar over de tong ging.

KS-2016-01-16-Pronkzitting-177De club van Oud Prinsen had hun act dit jaar in een hipper en vlotter tiroler-jasje gestoken. Dit werd erg goed ontvangen door het publiek. Ze eerden Marcel van Brakel die zichzelf herkende in de omschrijving vanaf het moment dat de opmerking kwam ‘deze persoon neemt het gruwelijk nauw.’ Marcel heeft in dit Pronkzitting weekend tevens besloten om toe te treden tot de club van Oud Prinsen.

Het was tijd voor de 2e dans en wel van de Jumping Beans-Show. De dans zat ook weer goed in elkaar.

KS-2016-01-16-Pronkzitting-195Daarna was er alle lof voor de debuterende tonproater, Wilbert Kuijken die in de huid gekropen was van Pauke de postbode. Met zijn scherpe tongval liet hij de zaal niet ongeroerd en had hij vele lachers op zijn hand.

KS-2016-01-16-Pronkzitting-202Voor het 2e jaar op rij verzorgde VC Ut kumt ‘r on de Kwis waarbij Prins Leon I als kandidaat 3 prachtige prijzen won. Vooral de quotes, quizvragen en filmpjes waren weer erg goed. Wederom had deze vriendenclub een zelfgeschreven lied die dit jaar over Martijn de Mop ging. De hele zaal zong mee op de melodie van ‘De Ober- van Helemaal Hollands’ wat gebaseerd was op het campagnelied toen Martijn de 1e keer de burgemèster van Herpen werd.

Martijn maakt met iedereen een praatje

Als ge durma kumt, kekt us wat ie lupt

Wilde werme broadjes of een smerig bloadje

Ach, stop met da getob en vraag ’t aan de mop.

KS-2016-01-16-Pronkzitting-210Kim Gijsbers van Stichting Carnaval reikte dit jaar de Prônkbôn uit aan Theo van Oosteren. Theo is actief als vrijwilliger in allerlei verenigingen. Bij het Jeugdvakantiewerk Herpen, Coppi, Stichting Herpen in woord en beeld, als verkeersleider van de optocht en tevens heeft hij meegewerkt aan de bouwloods. Theo gaf aan zijn werkzaamheden te blijven voortzetten zoals het hoort en het ook graag doet voor de gemeenschap.

KS-2016-01-16-Pronkzitting-56De Raad van Elf had zich laten inspireren door het vertrek van Pastoor Driever uit Herpen en had een complete mis uiteengezet met een heus gospelkoor. De mis werd opgedragen aan Prins Leon I. De Raad kon op veel lof rekenen voor hun keurig en goed uitgewerkte act.

CV Ut Ken Nie Gekker deed het daarna nog eens dunnetjes over met een opvolger van Pastoor Driever en zijn Filipijnse vriend. De hilarische grappen werden door het publiek goed ontvangen en leverde vele keren de slappe lach op bij menig bezoeker in de zaal.

KS-2016-01-16-Pronkzitting-89De Powerbeans had zo laat op de avond nog een mooie dans als traktatie voor het publiek, waarna het tijd werd voor Martijn de Mop als Burgemèster. Martijn kon het praten niet laten en ook hier werd er weer veel gelachen. Na het zingen van zijn lied besloot hij nog even verder te babbelen, gezellig samen met Sientje van Hal in de buutton. Voor de toneelmeesters het sein hen samen van het podium af te rollen de coulissen in. Hilariteit ten top.

Rond de klok van 0.30 uur werd het slotlied ‘Carnaval vierde noit alleen’ gezongen met iedereen aanwezig.

Op zondag kon het publiek naast dit mooie programma nog rekenen op een extra bonus. Het Muzikaal Hèrps Blok bestaande uit de 4 viltjes, Peter Uijen en de Zingende Glazenwasser betraden het podium en zette de hele zaal op zijn kop.

KS-2016-01-16-Pronkzitting-130Commissie Pronkzitting kijkt samen met Stichting Carnaval en alle artiesten terug op een zeer geslaagd weekend.

Mocht u dit weekend gemist hebben dan nodigen wij u van harte uit om er volgend jaar bij te zijn. Waarom? Umdè ut zo môi is!

Commissie Pronkzitting

Ellen-Erwin-Han- Suzan-Martino-René

Plaats een reactie

U moet bedragen ploeterde in om een reactie te plaatsen .