Nog geen reacties

37e Pronkzitting

Zaterdagavond 20:00u, de wekker ging (als alle jaren) weer af. Het begin van de 37e pronkzitting van het Bônnenland. Voorzitter Leon Megens nam het woord tot het Hèrpse publiek. Na het benoemen van de eregasten en de huishoudelijke mededelingen. Kwam de opmars voor Prins Patrick I, Adjudant Bertwin Verreijt, Opperbon Theo Arts en de raad van elf.

Prins Patrick I heette iedereen van harte welkom. Na het voorstellen van zichzelf, zijn 2 jonge pases: Iris Schoenmakers, Anke van Roosmalen en de pages die later naar bed mogen: Lambertina Appelhof en Anja van de Berg. Hierna showde hij de nieuwe cape met het nieuw geborduurde logo van stichting carnaval. De huppelbontjes werden voorgesteld en kregen een afmarsmuziekje. Prins Patrick wenste iedereen een prettige avond en succes voor de artiesten.

Voor de officiële opening wordt zoals gebruikelijk het openingsnummer gezongen door Geert School en Peter Uijen. De zaal haakte weer in op de klanken van ‘Hos nu maar an’.

De bekendmaking van de presentatie was dit jaar in handen van nieuwkomers op de pronkzitting VC Ût kûmt ‘r on. Deze groep kwam met een spetterende goochel act waar drie goochelaars van achter uit de zaak goochelend de bühne betraden. Na een kleine goochel act van twee goochelaars, kwam de ander met een spectaculaire wisseltruc waar de presentatrice uit moest komen. Helaas was er iets mis gegaan met de wisseling en kwam hier een niet helemaal vrouwelijke presentatrice uit tevoorschijn. De zaal dacht al dat deze de presentatrice moest zijn en zelf de hofkapel haakte daar op in. Na het wegjagen van de slechte goochelaar, werd er met een stukje show en veel rook de spanning tot een climax gebracht en daar stond de presentatrice dan… Tessa Kuijken.

Tessa stelde zich voor aan het publiek. Als eerste act waren de Huppelbontjes ‘Jumping Beans’. Deze acht dames lieten een energieke show zien. Hier viel dan ook te zien dat ze al jaren samen dansen. Na de Jumping Beans kwam de volgende dansgroep genaamd ‘Karin’. Met een dans show van uit de getto. Werd er hier ook weer een mooie show neer gezet.

De club van Oud Prinsen zette natuurlijk ook dit jaar weer iemand speciaal in het zonnetje. Dit jaar waren de 24 rozen speciaal voor Tonny van Dijk die zich al jaren inzet voor de carnaval. Na dit optreden kwam de volgende groep van de huppelbontjes van genaamd de ‘Huppel Beans’ de meiden zijn in de leeftijd van 10 tot 13 jaar. Ze danstten op de nummers van de bekende musical Sisteract. Ze zetten een mooi stukje show neer door met dans en toneel de musical uit te voeren.

De Raad van Elf liet weer zien wat ze al jaren doen, een geweldige muziekshow neer te zetten. Zo passeerde Kiss met ‘I was made for lovin’ you hierbij liet Martijn Peters horen wat hij wel niet voor een hoge uithaal in petto heeft. Mart zong ‘kom van het dak af’ en natuurlijk konden zijn dansmoves niet achterblijven. Om helemaal in het feestgedruis door te gaan kwamen de 3 Brabantse Theo, Mari en John die het nummer ‘als Brabander ben ik geboren’ ten gehoren brachten. Bart en Marcel eindigde het raad van elf liedjesfestival met een grote polonaise met het nummer van Guus Meeuwis met ‘het dondert en het bliksemt’.

Na de pauze had De Bonlander Hofkapel een wonderlijke muzikale cocktail in petto. De Magic Mystery band kwam met enkele illusionisten die hun kunsten showde. Mister Bram Gijsbers liet met enkele kaarttrucs de zaal verbijsterd achter. Na 3 onbegrijpelijke kaarttrucs was het de beurt aan Mark die op geheel eigen wijze een nummer van het Amerikaans leger wilde bespelen met zijn bekken. Wilbert Kuijken en Gerdwin Meijers kregen met een leuk stukje toneel het publiek aan het lachen. Ze waren in de achtervolging rondom om een zwart doek waar ze een geweldig stuk acteerwerk lieten zien. En ze eindigde met een muziekstuk gespeeld op de buik van Wilbert Kuijken.

De PowerBeans kwamen dit jaar met veel power het podium op de 12 meiden en 1 jongen lieten zien dat ook zij geweldig konden dansen. Ze lieten zien dat ze met lenigheid en mooie dansmoves de zaal trakteerde op een geweldige dansshow.

Na deze act werd de Prônkbon uitgereikt. Deze gerenommeerde onderscheiding was voor Joop Langeveld vanwege zijn inzet bij Indianenkamp en bij fietsclub Coppi.

Na de tweede pauze was het de beurt aan de Schaafloepers die dit jaar terecht waren gekomen in de Wok van Herpen. Met de persiflages van onder andere Gertjan Jansen (Patrick Princen) die uitgebreid met zijn vrouw Lucien ging uiteten. En ook Rene Fortgens (Frans-Jan vd Berg) kwam ook hapje eten bij zijn lekkere rijstkorrel. Gertjan liet natuurlijk zijn bier niet louw worden. En ondertussen kwam Willem Bouwman (Bram) langs om zijn rijsttafel voor 2 personen op te halen en kon het niet laten om nog even met de bezoekers te praten. Verder werden nog Herpenaren zoals Ted Arts, Annie en Arnold met hun hondje Max 3 die een bestelling op kwamen halen. Ook Tontje Klerks kwam nog langs dit was Super! Als laatste kwam Roland Bens nog bestellinkje ophalen bij de wok.

Na dit optreden was het weer een dans met de ‘Dancing Beans’ deze huppelbontjes lieten ook een mooi stuk dans zien. Samen lieten ze zien dat ze veel geleerd hebben afgelopen jaren en dit ook ten tonelen lieten zien.

De vier viltjes zette de zaal op zijn kop met live gezongen nummers. En zongen ze hun inmiddels zeer bekende ‘die vrouw heeft een snor’

Net voor het einde kwamen d’n Teije en d’n Bijter na 4 jaar weer terug en hadden een nieuwe sport waar ze goed in zijn geworden. Geheel met presentator (Patrick Princen) kwamen d’n Bijter (Wouter Princen) en Teije (Andrew van Summeren) geheel in de dart stijl het podium op. Na de verscheidende 180ers die gegooid werden, hadden nog de verschillende onderwerpen aangesneden die afgelopen jaar de revue in Herpen gepasseerd waren.

Uiteindelijk eindigde de Herpse burgemester John Voet in de buut-ton. John vertelde zijn belevingen van afgelopen jaar en liet met zijn campagneteam nogmaals zijn liedje horen ondersteund door het bekende dansje van Gagnam Style

Tot slot haalde Tessa alle artiesten en iedereen die achter de schermen meegeholpen hadden op het podium voor de grote finale. Leon bedankte Tessa voor de presentatie met een bos bloemen. En werd gezamenlijk Olling Herpe één gezongen.

Plaats een reactie

U moet bedragen ploeterde in om een reactie te plaatsen .